Thursday, December 18, 2008

massage please マッサージプリーズ


december is a busy month. i have so many parties to go to and i'm also busy with my toy-bone biting project. so busy! i need some relaxation time... massage please!

chubu walked: 5 times
chubu peed: 5 times
chubu pooped: 2 times

12月は忙しいなもー。パーテーはでらいっぱいあるし、おもちゃの骨かじって彫刻にするプロジェクトもあるしねー。あーいそがしいいそがしい。ちょっとリラックスする時間がいるなも。マッサージプリーズ!

今日の散歩:5回
今日のオシッコ:5回
今日のウンチ:2回

Thursday, December 11, 2008

passenger 地下鉄に乗って


i am a new yorker, so i take subway sometimes. my parents usually carry me in my bag. this bag is so comfortable, so i fall asleep a lot of times. when i'm awake once in a while, i like sticking my face out of the bag and see what's happening on the subway car. one time, when i was with my mom on subway, i sneezed hard to a woman sitting next to us and my mom was so embarrassed. so i'm a bit more careful now.

hmmm, there's no performer on subway today. i was looking forward to seeing some dancer guys or magic guys. maybe next time, i should perform and show off my new tricks!

chubu walked: 5 times
chubu peed: 5 times
chubu pooped: 3 times

ぼくはれっきとしたニューヨーカーだから、ときどき地下鉄にも乗るんだに。いつもはアーロンかアヤコがぼくを鞄に入れて運んでくれる。ぼくのかばんはねー、寝心地いいよーん。だからたいていは寝てまうんだけど、たまに起きとるときは鞄から顔出して地下鉄の中を観察するんだに。でも1回アヤコと地下鉄に乗っとるとき、となりに座っとった人に向かって思いっきりくしゃみしてまったことがあるでねー、今はもうちょっと気をつけとるよ。恥ずかしいでねー。

うーん、今日は地下鉄名物のパフォーマーはおらんみたいだね。ダンサーとか手品師とかが来るの、楽しみにしとったんだけどねー。残念だなも。今度はぼくがなにか芸を披露するのもいいんでないのー?新しい芸でおこづかいを稼ぐんだに!

今日の散歩:5回
今日のオシッコ:5回
今日のウンチ:3回

Monday, December 8, 2008

winner? 勝ったような気がする


cats are difficult to figure out. i want to be friends with them, but it's up to them if we can be friends. to make things more difficult for me, they are sometimes nice, and sometimes not very nice.

so when i found a cat in a spot that is like a fish tank, i felt like i won... i don't know what i won, but i won. yay!

chubu walked: 4 times, it's too cold to be outside
chubu peed: 4 times
chubu pooped: 2 times, i pooped really fast so i don't have to stay outside

猫は難しいだらー。いっつも猫と友達になりてゃーと思うのに、友達になれるかどうかは猫次第なんだに。なんか納得いかんねー。しかも、同じ猫でもときどきちょっとフレンドリーだったり、無視されたりするんだに。猫に翻弄されとるねー。

だから、この間、水槽みたいにガラスで仕切られた場所で猫を見つけたとき、なんとなく、勝った、、、って思ってまったんだに。何を勝ったのか?とにかく勝ったような気がするんだなも!

今日の散歩:4回。寒すぎて散歩にも行きたくないがねー。
今日のオシッコ:4回
今日のウンチ:2回。早業ウンチで早く家の中に入るんだに!

Friday, December 5, 2008

let's go shopping お買い物に行こう


on the black friday, i went shopping. i love shopping! i love going to pet stores because i can try all the new toys and have a bite of treats that are stored in the bottomr shelf. sometimes i can find very nice, big treats and bones under the cashier's table. but this time, i sat in the shopping cart, so i couldn't reach those big treats on the bottom shelf.

so we went to one of my favorite pet store in pennsylvania. this store has my food... my favorite beef and duck cans. my parents bought 3 dozens of my cans, woohoo!! now i don't have to worry about my breakfast and dinner for a while.

chubu walked: 5 times
chubu peed: 5 times
chubu pooped: 2 times

感謝祭の次の日はブラックフライデーって言って、この日からクリスマスに向けて、たくさんのお店でセールが始まるんだに。ぼくもお買い物大好きだがねー。特にペットショップに行くのが好きなんだに。だってお店でいろんなおもちゃを試せるし、下の方の棚にあるおやつをこっそり味見もできるでねー。ときどき、でらでっかい骨とかクッキーとかが下の棚に置いてあったりするんだに。じゅるる。でも今回はぼくはカートの中だったから味見はできんかったけどね。

ペンシルバニアにあるペットショップは、ぼくの大好きなビーフとカモのごはんが売っとるからいいお店なんだに。アーロンとアヤコは3ダースもぼくのごはん缶を買ってくれた。イェーイ!これでしばらくは朝ご飯も晩ご飯も安心だがね!

今日の散歩:5回
今日のオシッコ:5回
今日のウンチ:2回

Tuesday, December 2, 2008

thanksgiving date 感謝祭デート


it was thanksgiving last week. on the way to my grandparents' house, we stopped at my new girlfriends' place. i have 2 new girlfriends, charo-teen and jo-teen! they are super cute!! i played with them and their dog so much. their backyard was so nice and big, so i ran so much to show off my tight turns.

for our first dates, we had a photoshoot. look how much they love me! i had so much fun with them. i hope to see them again soon.

chubu walked: it felt like 10km
chubu peed: it felt like a galon
chubu pooped: big!

先週は感謝祭だったんだに。いつもじーちゃんばーちゃんの家に行くんだけど、その途中で友達の友達の家に寄った。そこでぼくは出会ったんだに。新しいガールフレンドだがねー!しかも2人も!イェーイ!でーらかわいいがねー。2人とその家の犬と一緒に激しく遊んだんだに。庭が広くてうらやましいなも。だから思いっきり走り回って、自慢のカーブテクニックを見せてあげたんだに。

初めてのデートってことで、記念撮影もしたでねー。愛を感じるなもー。また近いうちに会いたいもんだなも。

今日の散歩:遊び疲れて10キロくらい歩いたような気がしたがねー。
今日のオシッコ:たくさん
今日のウンチ:たくさん